Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Rövidcsőrű lúd látogatott hazánkba 15 év után
  Európa egyik legritkább vadlibája, a rövidcsőrű lúd egy példányát figyelték meg február 9-én a kardoskúti Fehér-tónál.
 • Csődbe ment a világ egyik legnagyobb fegyvergyára
  A Remington Outdoor Co. csődvédelmi eljárást kezdeményez. A több mint 200 éves cégnek a 2016-os elnökválasztás tört borsot az orra alá.
 • Idén is folytatódik az erdeiszalonka-monitoring
  Az Országos Magyar Vadászati Védegylet szervezésében, az Országos Magyar Vadászkamara közreműködésével, a SZIE VMI szakmai irányításával, az FM felügyelete mellett 2018-ban is folytatódik az Erdeiszalonka-monitoring Program.
 • II.Diana-verseny II. helyezettje - A csend beszél....
  Nyertem, nem is akármit....egy csodálatos utazást egy gyönyörű helyre, ahol még soha nem jártam...de még csak hallani sem hallottam róla! Boldogasszonyfa...már értem.Itt csak boldog lehet az ember! A kandalló melege egy átázott nap után! Igen , AZ a nap amit annyira nagyon vártam és aki ennek helyet és otthont adott az a Hunor-Almamellék Vt.
 • Ritkítják a kormoránokat
  A Balatonnál megkezdődött a kárókatonák gyérítése. A téli-kora tavaszi időszakban körülbelül 100-120 madarat terveznek terítékre hozni.
 • Mumifikálódott kutyát találtak egy fában
  Hatvan éve halott kutyát találtak georgiai (USA) favágók egy fa törzsének belsejében. A gesztenyetölgyben (Quercus montana) talált kutya szinte teljes épségében megmaradt.
 • Uráli baglyot figyeltek meg a Tisza partján
  A hazánkban ritkán előforduló bagolyfaj egyede a Nagykörű Tóalja elnevezésű területen, a Tisza hullámterén tűnt fel.
 • Engedély nélkül tilos az agancsgyűjtés
  A vadászati törvény szerint jogosulatlan vadászatnak minősül az engedély nélküli agancsgyűjtés. A bírság százezertől ötmillió forintig terjedhet – figyelmeztetett a Tolna Megyei Kormányhivatal vadászati szakügyintézője. A hullajtott agancs a vadászatra jogosultak tulajdona, és csak írásbeli engedéllyel lehet gyűjteni.
 • Farkasok támadtak háziállatokra
  Gheorghe Neagu, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság vezetője szerint szerdára virradóra a farkasok négy juhot öltek meg egy bardóci udvaron.
 • Döntött az elnökség a pályázatokról
  A hatvani vadászati múzeum átvételéről, az áprilisban esedékes kamarai tisztújításáról, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról értekezett az OMVK elnöksége a 2018. január 29-ei ülésén.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem