Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • TORDAY EMIL (Budapest, 1875. 06. 22. – London, 1931. 05. 9.)
  Afrika-kutató, etnográfus, iskoláit Budapesten és Münchenben végezte. Az üzleteit egész Európára, sőt az óceánon túlra is kiterjesztő Belga Bank az 1860-as évek óta Pesten is tartott fiókot, ennek volt szegény kishivatalnoka az a Torday Emil, a négerbarát tudós Afrika-kutató, akit utóbb szorgalma, tudása, hallatlan energiája tett méltán világhírűvé. Budapesti fiókintézetének húszéves hivatalnokát a Belga Bank igazgatósága 1895-ben hívta meg a belga fővárosban levő központjába, s Torday 1900-ig Brüsszelben, banktisztviselőként dolgozott. Ezt követően, 25 évesen Kongóba, mely 1885-ben, Torday Emil Brüsszelbe történt áthelyezése előtt tíz évvel lett belga gyarmat, közigazgatási hivatalfőnöknek nevezték ki.
 • Szlovákiában kitüntették a Nimród Vadászújság munkatársát
  A szlovákiai Palárikovoban (Tótmegyer),  2017. június 28-án a CIC megalapításának 89. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, magas rangú vendégek – köztük Ivan Gasparovic korábbi szlovák államelnök – jelenlétében a Szlovák Vadászkamara és az Érsekújvári Vadászszövetség, a szlovák-magyar vadászati kapcsolatok elmélyítése érdekében tett fáradozásai elismeréseként kitüntetésben részesítette munkatársunkat, Szilágyi Bay Pétert. Gratulálunk! (Z.A.)
 • IV. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázat
  A sepsiszentgyörgyi VADON Egyesület meghirdeti a IV. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatot. A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők.
 • „Csillagok között fényességes csillag”
  E szavakkal „idvezli” a régi magyar énekszerző I. László királyunkat (1046. június 27. – Nyitra, 1095. július 29.), a magyar lovagkor mintaképét, pogány ízű mondák és legendák vitézét, egykor a legnépszerűbb magyar szentet.
 • KÖZLEMÉNY
  Az Országos Magyar Vadászkamara  elnöke,  dr. Jámbor László, mint a főtitkárral szembeni munkáltatói jogok egyedüli gyakorlója, a kamarai alapszabály rendelkezései alapján, 2017. július 1-ei hatállyal, felmondással megszüntette Pechtol János  kamarai főtitkári munkaviszonyát, egyben a teljes felmondási időre (90 nap) felmentette a munkavégzési kötelezettség alól. 
 • ÚJ GENERÁCIÓ NAPJA GEMENCEN
  Új Generáció Napja címmel családi rendezvény keretében ünnepelte meg a Gemenc Zrt., hogy az elmúlt három évben 31 gyermek született az erdőgazdaság munkavállalóinak családjaiban. A Társaság fontosnak tartja, hogy olyan munkakörülményeket biztosítson a munkavállalói számára, amelyek hosszú távon garantálják a megfelelő munkalégkört, a biztonságot és a megélhetést.
 • Előfizetési AKCIÓ!
  .
 • Megalakult a Magyarországi Szlovák kopó Klub
  2017 április 21-én Szentendrén 20 alapító taggal a hatályos Egyesületi törvénynek megfelelően alakult meg a klub, rövidítet neve MSzKK.
 • Magyar termékek hódítják meg Újvidéket
  Sikeresen indult a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
 • Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nyerte a CIC Edmond Blanc Díját 2017-ben
  A világ legkiválóbb vadászterületeiből válogatva az 1928-ban alapított CIC (Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács) évente egy területet választ ki, odaítélve az adott területnek az Edmond Blanc Díjat, elismerve annak vadászati eredményeit és gazdálkodását. Idén a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vehette át a világszervezet Edmond Blanc Díját, melyre méltán lehet büszke minden magyar vadász- és természetkedvelő ember.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem