Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Szarvasbika agancsok a csomagtartóban
  A Siófoki Rendőrkapitányságon eljárást indítottak lopás vétség kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy cserszegtomaji és négy inkei lakos ellen.
 • SEMJÉN ZSOLT MINISZTERELNÖK-HELYETTES, AZ OMVV ELNÖKÉNEK MEGNYITÓBESZÉDE A FEHOVA-N
  A FEHOVA alkalmat ad arra, hogy évről-évre összefoglaljuk azt, hogy mi az, amit már megtettünk, és mik azok, amik még előttünk állnak. A legfontosabb feladatunk a 2021-es Világkiállításunknak a professzionális előkészítése és megvalósítása. De ahhoz, hogy ezt megtehessük, előtte a saját házunk táján kellett rendet tenni, és négy olyan fontos pillért felépíteni itt Magyarországon, amire rá tudjuk építeni nemzetközi vonatkozásban is a világkiállítást.
 • Elhunyt dr. Riskó Tibor (1923 -2017)
  Ma hajnalban, 94 éves korában, rövid szenvedés után, elhunyt dr. Riskó Tibor, a magyar vadászat és orvostudomány kiemelkedő egyénisége. Egész életében hirdette a vadászat szeretetét.
 • Berlinben ma minden Magyarországról szól
  Tegnap este nagyszabású gálával vette kezdetét Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét. A megnyitón Fazekas Sándor mintegy háromezer fős hallgatóság előtt mondta el, hogy miért is fontos és megtisztelő számunkra, hogy díszvendégként ott lehetünk Európa legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán, a Grüne Wochén.
 • A téli etetés képekben
  A Sólyom Vadásztársaság folyamatosan tölti fel a vadetetőket. Bálint Péter vadászmestert és Dobai Péter hivatásos vadászt kedd reggel kísértem el egy körútra.
 • "Élet a téli erdőben!" – rajzpályázat
  NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének központjában működő Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola rajzpályázatot hirdet „Élet a téli erdőben!” címmel. A szervezők célja, hogy felhívják az iskolások figyelmét a téli erdő szépségeire és az állatok téli életmódjára, szokásaira a környezettudatosság jegyében.
 • Vadászoknak a sertéspestis elleni védekezésről
  Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki Magyarországhoz közel, a kárpátaljai Nagyszőlősön. A betegség az emberre nézve nem, ugyanakkor a sertésekre, vaddisznókra rendkívül veszélyes, nem gyógyítható. Hazánkban eddig még sohasem jelent meg ez a vírus, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók, a vadászok és a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.
 • Vadhús adomány a rászorulók részére
   A VADEX Mezőföldi Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan segített azokon az embereken, akik megélhetési nehézségekkel küzdenek, ezért 500 adag vadhúst adományozott a székesfehérvári Kríziskezelő Központ számára. Az intézmény munkatársai a kapott alapanyagokból melegételt készítettek a rászorulók részére.  A társaság reméli, hogy felajánlásával segíti a Központ munkáját, és ezzel megkönnyítheti a nehezebb körülmények között élő embertársaink napjait.
 • A VADÁSZJEGY-ÉRVÉNYESÍTÉS RENDJE 2017-BEN
  Az Országos Magyar Vadászkamara megyei Területi Szervezetei januárban megkezdik a vadászjegyek érvényesítését a 2017-2018-as vadászati évre. Ezt a dokumentumok tulajdonosainak február utolsó napjáig el kell végezniük a lakcímük szerint illetékes megyei vadászkamaránál. Aki ezt elmulasztja, az március 1-jétől – a következő vadászati év kezdetétől – nem csak vadászati tevékenység folytatására nem lesz jogosult, de vadászpuskát is jogellenesen tart.
 • TÁJÉKOZTATÁS!
  .

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem