Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • A tisztújítás eredményei
  Megtartotta tisztújító Küldöttközgyűlését az Országos Magyar Vadászkamara. 2018. április 13-án az országos küldöttek – akik rekordlétszámmal, a 283-ból 220-an vettek részt az eseményen – egyebek mellett az Alapszabályban meghatározott tisztségviselőkről is döntöttek. Az új vezetés tagjai a következő négy évben tölthetik be posztjukat.
 • Jelentős erdőkárt okoz a klímaváltozás
  Nagy hatása van a klímaváltozásnak az őshonos fafajainkra. A téli jegesedés, a tavalyi áprilisi hóesés is megtizedelte a faállományt. Ezek a pár napig fennálló körülmények évtizedes nyomot hagyhatnak az erdőben. Elsősorban a fiatal bükkösök szenvedik meg a szélsőséges időjárást, de a fenyőerdők is pusztulnak. Az érintett állományok helyén őshonos fafajokkal újítják fel az erdőt, ez a munka idén tavasszal is folytatódik.
 • Napelemes kisvasút a Börzsönyben
  Sikeres pályavizsgát tett a Királyréti Erdészet napelemes kisvasútja. Az Ipoly Erdő Zrt. környezetbarát szerelvénye a tervek szerint májustól áll használatba.
 • Orvvadászat Szombathelyen
  Hurokkal ölnek őzeket ismeretlen orvvadászok Szombathely határában. Eddig 12 állat pusztult el, az ügyben nyomozás indult.
 • Vadgazdálkodási fórumot tartottak Békés megyében
  A Békéscsabán megrendezett rendezvényen a trófeabírálat rendjéről, az afrikai sertéspestis veszélyeiről, valamint a vadászatra jogosultak pályázati és támogatási lehetőségeiről is szó esett. A fórum alapját a Békés Megyei Kormányhivatal és az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete által megkötött együttműködési megállapodása adta.
 • Az OMVK megtartotta 2018. évi tisztújító küldöttközgyűlését
  Az Országos Magyar Vadászkamara 2018. április 13-án a Tatai Gottwald Hotel és Étteremben tartotta meg 2018. évi tisztújító küldöttközgyűlését. A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődött, melyen mintegy kétszázhúsz küldött jelent meg. 
 • Nagy siker volt az idei „Kisvonattal a tiszta erdőért” akció
  Az ÉSZAKERDŐ Zrt. harmadik alkalommal rendezte meg immár hagyományos tavaszi szemétszedő akcióját a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mentén. A programon csaknem negyvenen vettek részt, köztük két miskolci általános iskola diákjai is. Az önkéntesek a teljes, Miskolc-Dorottya utca – Lillafüred – Garadna vonalszakaszt végigjárták, megtisztítva a kisvasút környékét.
 • Vadgazdálkodási fórum Békés megyében
  A Békés Megyei Kormányhivatal az OMVK Békés megyei Területi Szervezete és a Békés megyei Vadászszövetség vadgazdálkodási fórumot szervez.
 • A solymászok is segítik a madármentést
  Húsvétkor együttműködési megállapodást írt alá, a Magyar Solymász Egyesület és a Madárkórház Alapítvány a vadmadármentés erősítése céljából.
 • Húsvéti gólyaörömök Gemencen
  Tóbiás és Sára, a híres gemenci fekete gólyapár fészkében a mai napon megjelent az első tojás, így néhány nap múlva, húsvétkor, várhatóan már 3-4 tojás költését kezdhetik meg a szülők. A gólyacsalád mindennapjait a webkamerákon keresztül bárki nyomon követheti. Most ráadásul tovább bővülhet a szakemberek és érdeklődők tudása a fekete gólyákról, hiszen az egyetlen jeladóval ellátott gólya, Zoltán, most egy olyan fészekbe költözött be, amelyik szintén kamerával felszerelt.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem