Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • A NÉBIH rendszeresen vizsgálja a vadállomány egészségi állapotát
  A felmérések szerint semmifajta sertéspestissel fertőzött vaddisznót nem találtak tavaly a magyar erdőkben, veszett rókából is csak egyet.
 • Somogy megye idei legkiemelkedőbb bikája a trófeaszemlén
  A Gyótai Vadásztársaság szeptember 27-én rendezte vadászházánál az idei gímszarvastrófeák szemléjét.
 • Remek nyitány a Gyulaj Zrt.-nél
  A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél az idény kezdete után nem sokkal, október 8-án, egy reggeli cserkelés során ejtették el az eddigi legerősebb dámbikát. Az elejtő szépen csipkézett lapátú bikát hozott terítékre, amelynek trófeatömege a kifőzés után a mérlegeléskor 5,11 kg lett.
 • Vadászati Információs Térkép Veszprém megyéről!
  Kedves Vadásztársak! Az alábbiakban nyújtjuk át Nektek Veszprém megye Vadászati Információs Térképét, mely a megyei és országos küldöttek nevén, címén és email címén kívül immár a vadgazdálkodási tájegységeket, a tájegységi fővadászok elérhetőségeit, sőt a vadászterületek határvonalatit és a vadászatra jogosultak alapadatait is taralmazza.
 • Ismét elindult Andókútra a Vadászkürt Expressz
  Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Vadászkürt Expressz fantázianévvel múlt szombaton is elindította szarvasbőgés-hallgató vonatozását a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) mahócai szárnyvonalára, Andókútra.
 • Megérkeztek a darvak a Hortobágyra
  Az ősz nemcsak a szarvasbőgéstől és a barcogástól hangos, de a darvak krúgatásától is. A daruvonulás az őszi Hortobágy jellegzetes madármozgalma. A vonuló madarak napközben a nemzeti parkot övező mezőgazdasági táblákon táplálkoznak, majd a naplementében húznak a halastavak irányába, ahol az éjszakát töltik.
 • Nagy a vadkár a tihanyi szőlőkben
  Tihanyban betelt a pohár a szőlészeknél. A vadkár olyan mértéket ölt, majdhogynem szüretelni sem érdemes.  A probléma megoldásáért a gazdák jegyzőhöz fordultak, aki szakértőt hívott a vadkár felbecsülésére. Némi anyagi visszatérítést kapnak a termelők, de a kár miatt ez az összeg a közelében sincs a valódi kiesésnek. 
 • Szakmai tanösvény a Roth Gyula Emlékerdőben
  Roth Gyula születésének napján adták át a Roth Gyula Emlékerdőben a szakmai tanösvényt a Soproni-hegység Asztalfőnek nevezett részén.
 • Hungarikumot ejtett el egy vadász Csatárpuszta közelében
  Súr és Csatárpuszta külterületén egy 62 éves férfi szürkemarhát ejtett el. A vadászengedéllyel egyébként rendelkező férfi ellen a Kisbéri Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 
 • Országos Vadgazdálkodási Alap - 2017. évi felhívás
  Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-ai ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást. A vadgazdálkodók az idei évben november 30-áig adhatják be pályázataikat.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem