Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

 • Elindult az OMVK új honlapja
  Az Országos Magyar Vadászkamara elindította új, egységes, központi honlapját. Az oldal továbbra is az omvk.hu címen érhető el, a jövőben itt és az innen nyíló megyei oldalakon lesznek elérhetők az információk az érdekképviselet – az Országos Szervezet és a megyei Területi Szervezetek – munkájáról. Az oldal a mai igényeknek megfelelően mobiltelefonon és tableten az adott eszközre optimalizált formátumban jelenik meg.
 • Rendezvénysorozat Széchényi Zsigmond halálának 50. évfordulója alkalmából
  Áprilisban a magyar vadászati kultúra kimagasló alakjára, Széchényi Zsigmondra emlékeztünk. Gróf Széchényi Zsigmond a Fejér megyei Sárpentelén gyermekeskedett. Itt tanult meg édesapja szárnyai alatt vadászni. Az írói vénával megáldott vadász könyveinek köszönhetően vált elfogadottá a hazai vadászirodalom. A kastélynak, melyben egykor élt, mára nyoma sincs, csak egy emlékkő és a kápolnatemető kertjében nyugvók nevei emlékeztetnek a régmúlt időkre.
 • MEGHÍVÓ – A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2017
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Állatorvostudományi Egyetem, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet idén is megrendezi immár hagyományosnak mondható, éves szakmai konferenciáját. Ez évben a rendezvényre április 5-én, szerdán 10 órától kerül sor, a helyszín változatlanul az Egyetem Aulája (1078 Budapest, István u. 2.)
 • Az apróvadas szimpózium most már vadásztársadalmi felelősség is
  A Cargill Takarmány Zrt., a Tolnagro Zrt. és a Perjési és Társa Kft. által közösen rendezett szakmai napon az eddigi legmagasabb létszám, 170 fő vett rész március 3-án a hódmezővásárhelyi Kentaur Panzióban.
 • A tavasz hírnökei a Bükkben
  A tavasz ugyan hivatalosan csak március 21-én köszönt be, de az első hírnökei már pompáznak erdeinkben és mezeinken. Bár a téli hónapok hosszú éjszakái után a nappalok kezdenek egyre több időt elfoglalni, ilyenkor még nincs elegendő fény az optimális fotoszintézishez, mellyel már új hajtásaikat fejleszthetik. A tél végi és kora tavaszi erdő virágai éppen ezért még tavaly felkészültek erre. A szükséges tápanyagokat és egyéb szükséges ásványokat föld alatt telelő hagymáikban gyűjtik össze, hogy a hó olvadása után elsőként jelezzék számunkra: a tavasz idén sem marad el!
 • KÖZLEMÉNY – Mától tilos az erdőkben tüzet gyújtani
  A földművelésügyi miniszter 2017. március 3-án átmeneti időre, általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben. Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, 2017. március 3-tól átmeneti időszakra vonatkozóan általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.
 • Március 1-jétől az OMVK adja ki a külföldiek vadászati engedélyeit
  Az engedélykiváltás menete a korábbi alapokon nyugszik, de vannak benne változások is, ezért kérjük a vadászatra jogosultakat és a vadászatszervezőket, hogy figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót!
 • Jól szerepeltek az ÉSZAKERDŐ-s csapatok az erdőismereti vetélkedőn
  Az élmezőnyben végeztek az ÉSZAKERDŐ Zrt. által támogatott csapatok az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett „Fedezd fel az örökséged!” erdőismereti vetélkedőn. A versenyen 176 csapatban mintegy 500 középiskolás adott számot a természethez kötődő ismereteiről. A győzelmet a mosonmagyaróvári „Favágók” csapata szerezte meg. Jól szerepeltek a kelet-magyarországiak is, akiknek indulását – szakmai segítséget felajánlva – az ÉSZAKERDŐ Zrt. szorgalmazta. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium „Földes II. és ÉSZAKERDŐ” nevű csapata a második, az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium „Szent Jánososok (1) és ÉSZAKERDŐ” elnevezésű gárda pedig a hetedik helyen végzett. A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium „Kossuth – ÉSZAKERDŐ 4” nevű csapata a megosztott 9., a „Kossuth – ÉSZAKERDŐ 3” pedig a 20. helyen fejezte be a versenyt.
 • Szarvasbika agancsok a csomagtartóban
  A Siófoki Rendőrkapitányságon eljárást indítottak lopás vétség kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy cserszegtomaji és négy inkei lakos ellen.
 • SEMJÉN ZSOLT MINISZTERELNÖK-HELYETTES, AZ OMVV ELNÖKÉNEK MEGNYITÓBESZÉDE A FEHOVA-N
  A FEHOVA alkalmat ad arra, hogy évről-évre összefoglaljuk azt, hogy mi az, amit már megtettünk, és mik azok, amik még előttünk állnak. A legfontosabb feladatunk a 2021-es Világkiállításunknak a professzionális előkészítése és megvalósítása. De ahhoz, hogy ezt megtehessük, előtte a saját házunk táján kellett rendet tenni, és négy olyan fontos pillért felépíteni itt Magyarországon, amire rá tudjuk építeni nemzetközi vonatkozásban is a világkiállítást.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem