Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Szakmai egyéb

Döntött az elnökség a pályázatokról

A hatvani vadászati múzeum átvételéről, az áprilisban esedékes kamarai tisztújításáról, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról értekezett az OMVK elnöksége a 2018. január 29-ei ülésén.

Az ülésen az elnökség tagjai egyhangúlag elfogadták az Országos Vadgazdálkodási Alapból finanszírozható tevékenységek támogatására meghirdetetett 2017. évi pályázati felhívásra beérkezett pályázatokból azok támogatását, amelyeket az Országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság erre megfelelőnek minősített. Az elnökség arról is döntött, hogy a rendelkezésre álló forrást elsősorban a vadásztársaságok által benyújtott pályázatok finanszírozására fordítják. Ennek teljesíthetősége érdekében tartaléklistára helyezik a bizottság által befogadott, az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és az egyéb gazdasági társaságok által benyújtott pályázatokat. Ez utóbbiak alól kivételt képeznek azok a konzorciumok, amelyekben vadásztársaságok is részt vesznek tagként. Az alap működési szabályzatának megfelelően a sikeresen pályázott jogosultak neve, a nyertes pályázatok címe és az elnyert összegek elérhetők az OMVK honlapján, itt. (Részletes információk az Országos Vadgazdálkodási Alapról itt.) A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van, a kifizetések a szabályzatnak megfelelően, 2018. március 31-éig megtörténnek.

2018. január 1-jétől a kormányzat átadta az OMVK-nak a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum működtetését. Dr. Jámbor László, az OMVK elnöke elmondta, hogy aláírták a vagyonkezelési szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. A tényleges üzemeltetést 2018. június végéig még a korábbi működtető, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. folytatja, júliustól pedig már az OMVK által alapított Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Közhasznú Nonprofit Kft. folytathatja. A kamara elnöke elmondta, hogy az állam több évre előre biztosítja a múzeum működésének anyagi hátterét. Az ülésen döntés született az idei országos küldöttközgyűlés időpontjáról is: erre április 13-án, pénteken kerül sor, a helyszín ez alkalommal is a tatai Gottwald Hotel lesz. Ezzel összefüggésben a 2017 áprilisában tartott küldöttközgyűlésen megválasztott jelölőbizottság elnöke, dr. Kovács Sándor is beszámolt a testület eddig elvégzett munkájáról.

Forrás. OMVK

Fotó: OMVK

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem