Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Természetvédelem

Hópárducot elejtő vadászt záratnának börtönbe

Egy fotó borzolta fel a kedélyeket az interneten. A felháborodást keltő kép egy vadászt ábrázol, amint az elejtett hópárduccal a nyakában pózol. Egy állatvédő szervezet azt szeretné elérni, hogy a képen látható vadászt állítsák bíróság elé, és küldjék börtönbe, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett.

A Tera International nevű szervezet október 23-án, a hódpárducok világnapján indította el petícióját tigrisek és más egzotikus állatok védelméért. Az iráni származású amerikai vadász, Hossein Golabchi (becenevén Soudy) valahol Közép-Ázsiában hozta terítékre a nagymacskát.
Hivatalosan a hópárduc testének vagy testrészeinek birtoklása illegális, az Egyesült Államokba szállításuk pedig törvénybe ütköző cselekmény. Az állatvédő szervezet a társadalmi elítélő véleménnyel karöltve arra igyekszik rávenni a hatóságot, hogy indítsanak nyomozást Golabchi ellen. A szervezet célja, hogy a vadászt állítsák bíróság elé, és szabjanak ki rá olyan súlyos börtönbüntetést, melynek mértéke a közeljövőben elrettenti a vadászokat az egzotikus, kihalás szélén álló állatok elejtésétől. A petíciót két hét alatt több mint 113 ezer ember írta alá.

A hópárducok ritka nagymacskák, a természetben 3500-7000, állatkertben 600-700 példányuk él.

 

Forrás: The Independent

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem