Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadászkutya

Ismét két világgyőztes német vizsla került ki a Malomközi kutyatenyészetből

Kétszeres világsikert tudhat magáénak a Malomközi kutyacsalád. Gráf és Gilde, a két rövidszőrű német vizsla a lipcsei világkiállításon nem talált legyőzőre.

Jövőre lesz 50 éve, hogy Nagy István kutyatenyésztőként dolgozik. A tenyészetből kikerült kutyák a világszerte méltán híres Malomközi nevet viselik. Jelenleg a reflektorfényben a hím Gráf és a nőstény Gilde áll;
folyamatosan bizonyítanak a nemzetközi és világversenyeken. Legutóbb Lipcsében jártak.
– Azt a célt tűztem ki, hogy a rövidszőrű német vizsla fajtaországában, Németországban indítom világversenyre kutyáimat. A Lipcsei Expo Hallban minden tökéletes volt egy színvonalas verseny lebonyolítására. Szinte a világ minden tájáról érkeztek kutyatenyésztők, s több mint 35 ezer kutyát neveztek. A mennyiség ellenére a minőségre sem volt panasz: a felvezetett kutyák is magas színvonalat képviseltek minden fajtában. A kiállítás négy nap alatt folyt le; a közel 100 rövidszőrű német vizslát a fajtát is tenyésztő specialista zsűri értékelte. A kutyákat 20 országból nevezték – Európán kívül Ausztráliából és Amerikából is.

A Malomközi tenyészet elsöprő sikert aratott. A hím Gráf junior győztes és egyszeres világgyőztes, míg a nőstény Gilde kétszeres Európa-bajnok és egyszeres világgyőztes cím birtokosaként érkezett. A két kutya végül
kétszeres világgyőztes lett, ugyanis Excellent I.-, CAC-, CACIB- és világgyőztesek lettek ismét. Emellett Gilde BOB-, azaz fajtagyőztes, míg Gráf BOS, azaz a legszebb ellentétes nemű címet is kiérdemelte.

– Különösen fontos eredmények ezek számomra, hiszen mindezt magyar kutyával Németországban, német fajtával sikerült elérni – tette hozzá Nagy István.
A világverseny további meglepetéseket is tartogatott a kutyák és gazdája számára. A nap csúcspontjaként a Best in Show programban is remekelt, a legszebb német fajta vetélkedésben a megtisztelő III. helyezést érte el, míg a vadászkutyák VII-es fajtacsoportjában bekerült a legszebb hat közé.

Forrás: Baon

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem