Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

KÖZLEMÉNY – A Nimród Vadászújság szeptemberi számának kutyás rovatában írás jelent meg „A német gladiátor: a Jagdterrier” címmel.

A cikk számos állatvédő és egyéb szervezet, valamint magánszemély kritikáját váltotta ki. Ezzel kapcsolatban a következő állásfoglalást adom.

A cikkben szereplő kutya, a jagdterrier német fajta, amelynek a kiképzése régen kemény módszereket igényelt, tekintettel a fajta sajátos viselkedésére, vadászati alkalmazhatóságára és rendkivüli bátorságára. A cikk szerzője a régi, német gyakorlatot ismertette, nem tanácsként, ez azonban sajnálatos módon nem eléggé domborodott ki az írásban. Ma már hazánkban ezeket a módszereket nem alkalmazzák.

A cikk közlése ilyen formában az újság részéről helytelen volt, nem szándékoltan ment át a szűrőn,  a jövőben a kifogásolható részekhez hasonló anyag nem fog megjelenni a Nimródban, de a múltban sem jelent meg! Mint aktív természetvédők, vadvédők, az állatoknak mindennemű hátrány okozását elítéljük és lapunkban ezt rendszeresen hírdetjük is. Az állatvédelemről szóló törvény rendelkezéseit magunkra nézve kötelezőnek tartjuk.

A cikkben ismertetett módszertől a leghatározottabban elhatárolódik szerkesztőségünk minden tagja, a módszert elitéljük!

Olvasóinktól a szerkesztőség nevében elnézést kérek!

Dr. Zoltán Attila

főszerkesztő

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem