Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

Vadászláz az otthon melegében

A vadászathoz hozzátartozik az erdő, a fák szeretete - melyből mindannyian erőt meríthetünk. Minden igaz vadász arra törekszik, hogy az erdőből áradó végtelen nyugalmat valamilyen formában hazavigye és otthonában is élvezhesse. Ha lakásunkat olyan bútorokkal rendezzük be, melyek közelebb visznek a természethez, az otthont teremt a lakásunkból.

Pfiffer János a Pfiffer Bútor Mór Kft tulajdonos cégvezetője immár 23 esztendeje indította bútoripari vállalkozását, kezdetekben még csak egy kis műhelyben a ház alatt, mely a hosszú évek során több mint 2 hektáros területű - a lakossági tömörfa bútorgyártásban meghatározó - szereplővé nőtte ki magát. A telephelyet – mint ahogyan az életét is – a természetbe illesztette úgy, hogy az erdő egy karnyújtásnyira legyen tőle. Nagy álmát, hogy a gyerekkori csúzlis, légpuskás, verebészős kezdetek után nagyvad vadász lehessen, csak a vállalkozás megerősödése után, 24 évvel ezelőtt tudta megvalósítani. Jól lehet, azóta szezonálisan igen intenzíven. Mint mondja nem csak a vadászat, de a tömörfából készült bútorok megalkotása is lázba tudja hozni. Sajnos a sok munka mellett nem mindig jut idő a vadászatra. Ilyenkor, még ha néhány percre is, de kedvenc időtöltésére gondolva újra átéli az üzemben egy 1600m2-es trófea teremben a csodálatos emlékeit. A trófea teremben 91 magyar gímbika és 103 őzbak nagykoponyás trófeája emlékeztet a természetben eltöltött sok-sok „aranyórára”. Kivétel nélkül mindnek neve van, emlékeztető kis táblán megörökítve az elejtés körülményeit, örökre belevésve az élettörténetbe. Legcsodálatosabb vadászatainak az afrikai és az erdélyi medve vadászatait is háttérbe szorítva a magyarországi szarvasbőgést tarja, szeptemberben kivonul az erdőbe és a csak a vadászatnak szenteli az idejét „nekem egy év szeptembertől szeptemberig tart”. 

Mi sem természetesebb, hogy a gyártott tömörfa bútorokban visszaköszön a vadászat a faragott vadászjelenetekben. A legnemesebb magyar keménylombos fafajokból: tölgy, bükk, kőris, cseresznye és feketedió fából klasszikus és modern stílusban készülnek a magas minőségű, különleges bútorok a lakás minden helyiségében egységes megjelenést biztosítva. Ezek a különleges természetes fából készült bútorok és a trófeák időnként olyan hangulatot képesek teremteni, melyben újra élednek azokat a csodálatos pillanatok, amit a természetben is a vadászlázban átéltünk. A tömörfából készült bútorok alapanyagát rönk formájában közvetlenül a magyar erdőből, egyenkénti válogatással vásárolja a tulajdonos személyesen. Sűrű elfoglaltsága mellett szívesen megy el rönk átvételre, mert sok új fejlesztési ötlete születik ebben a környezetben „Az erdőben jön meg az ihlet a bútortervezéshez, a jó gondolatokhoz kell a természet és a nyugalom!”. A fűrészüzemükben évente több mint ezer köbméter rönköt vágnak fel, a fűrészárut egy -  másfél évig szabad levegőn szárítják. A pihentetés után a vevői igények alapján, minden bútor egyedileg készül, raktárra nem gyártanak.

A mai modern kor követelményeinek megfelelően, csúcstechnológiás gépekkel munkálják meg a faanyagot, de az alapanyagban nem kötnek kompromisszumot. A fabútor itt Tömörfát, nem furnérozott vagy laminált forgácslapot jelent „ez nem csak olyan ez valóban tömörfa”. A gyártási határidőben sem ismernek megalkuvást, a megrendeléskor pontosan meghatározott időpontra elkészül a bútor, majd követi a kiszállítás és a beszerelés, amit szintén jól képzett saját munkatársaik végeznek. A tulajdonos azt vallja, hogy a tömörfa bútoroknak lelkük van, az otthonunkban üldögélve átadják az erdő és a természet hangulatát.

„ Igazi fából igaz vadászoknak akik a valódi élményeket keresik "

Pfiffer Bútor Mór KFT Tel : 22 406 780 www.pfifferbutor.hu

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem