Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Szakmai egyéb

 • Vadgazdálkodási fórum Békés megyében
  A Békés Megyei Kormányhivatal az OMVK Békés megyei Területi Szervezete és a Békés megyei Vadászszövetség vadgazdálkodási fórumot szervez.
 • Előkészületek a Küldöttközgyűlésre
  Megtartotta az április 13-ai Országos Küldöttközgyűlést előkészítő ülését az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége. A tanácskozáson, amelyre március 26-án került sor, a testület tagjai – egyebek mellett – a küldöttek elé kerülő anyagokról is döntöttek.
 • Konferencia meghívó - Vadászok, halászok a jog hálójában
  Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Magyar Birtokvédelmi Szövetség és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Bűnügyi Tudományok Intézetének közös konferenciájára.
 • Új táblával az autósok biztonságáért
  A Sóstói-erdő sokak számára ismert. Van, aki méltán híres strandjáról, van, aki a múzeumfaluról emlékszik rá. És van, aki azért mert egy rossz emlékű estén itt ugrott autója elő először őz.
 • Rendészeti képzés és vizsga hivatásos vadászoknak
  Hivatásos vadászok részére online, gyakorlati képzés és vizsga indul Körmenden. Jelentkezés 2018. április 13-ig!!!
 • Nem könnyű embert találni a fakitermelésre
  Nem csak az építőiparban van szakemberhiány, hanem a fakitermelési szektorban is. A Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészeténél azért sikerült teljesíteni a kitűzött tervet.
 • Döntött az elnökség a pályázatokról
  A hatvani vadászati múzeum átvételéről, az áprilisban esedékes kamarai tisztújításáról, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról értekezett az OMVK elnöksége a 2018. január 29-ei ülésén.
 • A NÉBIH szerint továbbra is a határon mozog a vírus
  Az ukrán állategészségügyi hatóság Beregszász járásban afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki egy Rafajnaújfalu közelében elejtett vaddisznóból. A fertőzött vaddisznót a magyar határtól alig több mint 8 kilométerre hozták terítékre.
 • Idén Palánki Gábor vehette át a „Gyulaj Zrt-ért” aranygyűrűt
  Tavaly december 21-én a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta évzáró ünnepségét, amelyen ismét átadták a „Gulaj Zrt-ért” aranygyűrűt. Hagyományosan olyan erdőgazdasági dolgozók kapják meg ezt a díjat, akik emberi és szakmai téren is megbízható stabilitást jelentenek a társaság életében, és munkájukban kiemelkedőt alkotnak.
 • Hatalmas fatelepítési projekt a Kiskunsági Nemzeti Parkban
  Mintegy 350 ezer őshonos facsemetét ültet kora tavaszig 70 hektáron a Tisza völgyében és a Homokhátságon a Kiskunsági Nemzeti Park.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem