Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Szakmai egyéb

 • Döntött az elnökség a pályázatokról
  A hatvani vadászati múzeum átvételéről, az áprilisban esedékes kamarai tisztújításáról, valamint az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról értekezett az OMVK elnöksége a 2018. január 29-ei ülésén.
 • A NÉBIH szerint továbbra is a határon mozog a vírus
  Az ukrán állategészségügyi hatóság Beregszász járásban afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki egy Rafajnaújfalu közelében elejtett vaddisznóból. A fertőzött vaddisznót a magyar határtól alig több mint 8 kilométerre hozták terítékre.
 • Idén Palánki Gábor vehette át a „Gyulaj Zrt-ért” aranygyűrűt
  Tavaly december 21-én a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. megtartotta évzáró ünnepségét, amelyen ismét átadták a „Gulaj Zrt-ért” aranygyűrűt. Hagyományosan olyan erdőgazdasági dolgozók kapják meg ezt a díjat, akik emberi és szakmai téren is megbízható stabilitást jelentenek a társaság életében, és munkájukban kiemelkedőt alkotnak.
 • Hatalmas fatelepítési projekt a Kiskunsági Nemzeti Parkban
  Mintegy 350 ezer őshonos facsemetét ültet kora tavaszig 70 hektáron a Tisza völgyében és a Homokhátságon a Kiskunsági Nemzeti Park.
 • Nagy sikere volt az első pálházi fotó-tehervonatozásnak
  Szombaton rendezte meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. az "Első pálházi fotó-tehervonatozást" a Zemplén szívében fekvő Pálháza erdei kisvasútján. A fotósvonatok – különösképp, ha abban korhű tehervonat is érintett – mindig kiemelt érdeklődésre számítanak a vasútbarátok, illetve a vasútfotósok körében. Pálházán mindennek különlegességét emelte, hogy a mesés hegyközi tájban futó kisvasúton most rendeztek első alkalommal ilyen programot.
 • Borsodi trófeamustra Háromhután
  Az Északerdő Zrt. a Háromhutai Vendégháznál tartotta meg kilencedik trófeamustráját. A résztvevőket Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében értékelte a bőgési idényt, amely idén átlagosnak volt mondható. Az erdészeti társaság területén kimagasló trófea nem esett, a 9 kg- os trófeatömeget sem sikerült meghaladni.
 • Tisztelt Hivatásos Vadászok!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy ez egyéb rendészeti tevékenységet végző személyek képzésének és vizsgáztatásának határidejét a BM meghosszabbította 2014. május 31-ig. Ez azt jelenti, hogy aki még nem vett részt a jogszabály által kötelezően előírt képzésen, annak van lehetősége ezt a tavaszi időszakban pótolni.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem