Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadászati kultúra

 • Varázslatos Magyarország – megvannak a természetfotós pályázat nyertesei
  Daróczi Csaba nyerte el a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázatot, amelynek célja, hogy népszerűsítse az ország nemzeti parkjait, és a természetfotósok számára folyamatos pályázati lehetőséget nyújtson.
 • Új könyveink
  2018 FeHoVá-ra megjelent könyveink megrendelhetőek a Kiadványok menüpontban.
 • Csergezán Pál munkásságáról lesz emlékkiállítás a FeHoVa-n
  Az idei FeHoVa-n emlékkiállítást rendeznek Csergezán Pál természetfestő alkotásaiból a Hungexpo A pavilonjának középső kiállítóterületén.
 • Elindul a menetrendszerinti közlekedés a Gemenci Erdei Vasúton
  Az egész évben menetrend szerint közlekedő gemenci erdei vasút szerelvényei idén 2018. január 27-én indulnak el először. A téli-tavaszi menetrendi időszakban (2018. január 27. – március 30.) Pörböly és Malomtelelő között járnak a vonatok.
 • Több mint egymillió forint gyűlt össze a „Zöld Szív” fotókiállítással
  Véget ért az ÉSZAKERDŐ Zrt. „Zöld Szív” elnevezésű jótékonysági fotókiállítása, amit a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkáját támogató Segíts Élni Alapítvány javára hirdetett meg az erdészeti társaság.
 • Újra meghódítják Berlint a magyaros ízek
  Kiváló magyar élelmiszerekkel, termékekkel, magyaros ízeket felvonultató „Magyar föld legjava” elnevezésű bisztróval, színes színpadi programokkal és hamisítatlan hazai dallamokkal mutatkozik be Magyarország a 83. Nemzetközi Zöld Héten (IGW), Berlinben. A január 19-28. között megrendezendő kiállításon az Agrármarketing Centrum (AMC) immár 21. alkalommal vesz részt közösségi standdal, idén egy több mint 500 négyzetméteres területtel és 9 kiállítóval.
 • Hatvanéves lett Bene János festőművész
  Immáron harminchárom éve adja át tudását tanárként Bene János festőművész, a kaposvári Kinizsi iskolában. Büszkeséggel meséli, hogy több tanítványa is elismert képzőművész lett.
 • Dr. Molnár Tamás: Parázsló alkonyat
  (részlet) "Öreg és fiatal lábakat visznek a csizmák. Egy élet tapasztalatát és egy tapasztalatlan életet. Látszólag több évtizednyi szakadék tátong a kettő között, de ez tényleg csak a látszat. A szakadékon keresztül évszázados bükkből már rendíthetetlen pilléreket rakott a hajnal, melyen két vadász ballag a felkelő nap felé."
 • Idegenforgalmi látványosság a gemenci gímszarvas
  A Hungarikum Bizottság decemberben zajlódó döntése értelmében a hungarikumgyűjteménybe új, a Magyarország kultúráját és hagyományát tükröző „motívumok” kerültek be. A Magyar Értéktár is gyarapodott, mindezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be.
 • Együtt ajándékoznak a gyerekek és a Mikulás Gemencen
  A legkisebbek is átélhetik az ajándékozás különleges örömét a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön, ha részt vesznek a „Segíts a Mikulásnak!” című rendezvényen. 2017. december 3-án, vasárnap a Mikulás nemcsak nekik ad ajándékot, hanem a gyerekekkel együtt, kisvonatra ülve meglátogatják a Vadmegfigyelőt, ahol almával, répával megajándékozzák az erdő állatait.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem