Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadászélmény, terítéken

 • Dúvadgyérítési napok Heves megyében
  A Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táj vezetője, Demeter Erzsébet főosztályvezető-helyettes kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2018. február 23. és 28. között dúvadgyérítési programot hirdetett Heves megye két apróvadas tájegységébe.
 • A Balaton-felvidéken megkezdődött a kártevők gyérítése
  Veszprém megyében, a balaton-felvidéki tájegységben ragadozógyérítésre került sor az apróvad életfeltételeinek érdekében.
 • A január a hajtóvadászatoké
  Sok vadász számára a terelő- és hajtóvadászatok adják a téli vadászati időszak esszenciáját. A hideg beköszöntével sok hajtásra kerül sor, de a január az igazán kemény hónap.
 • Harminc madár vár preparálásra a fogolyvadászat után.
  A Real Hunting szervezésében fogolyvadászat volt november 24-én. Nagy örömmel fogadtam Varga Krisztián meghívását, mert nyáron már volt szerencsém egy Real Hunting által megvalósított gerlevadászaton részt venni, és óriási élmény volt, ezért egészen biztos voltam benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni.
 • Agancserdő a gúthi trófeaszemlén
  Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a gúthi trófeaszemlét. A Nyírerdő Zrt. erdészete a Zöld ház előtti tó körül tette közszemlére a barcogás idején terítékre hozott dámbikák agancsát.
 • Több száz szarvast videóztak le Udvar közelében
  Gung Csaba november 17-én egy nem mindennapi videót osztott meg az egyik legismertebb videófeltöltő oldalon.
 • Remek nyitány a Gyulaj Zrt.-nél
  A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél az idény kezdete után nem sokkal, október 8-án, egy reggeli cserkelés során ejtették el az eddigi legerősebb dámbikát. Az elejtő szépen csipkézett lapátú bikát hozott terítékre, amelynek trófeatömege a kifőzés után a mérlegeléskor 5,11 kg lett.
 • Rendellenes bika Somogyból
  Josef Lückl osztrák vadászvendég szeptember 1-je óta 15 alkalommal leste ezt a bikát a Déd és Környéke Vadásztársaság területén Nemesdéden mire 20-án este végre rámosolygott a szerencse és el tudta ejteni ezt a 8,4 kg-os trófeájú 14-15 évesre becsült, érdekes agancsú gímbikát. BJ
 • A HARGITAI CSODASZARVAS!
  Mi vadőrök vegyes érzelmekkel várjuk minden évben a bikavadászatot. Mindig mondjuk, ha magunk lőnénk, már az első nap le lenne járva a bikavadászat. Nálunk, Erdélyben, a Hargitán a kárpáti bikák násza később kezdődik, mint a magyarországi testvéreiknél: szeptember 20-tól október 5-ig mondanám a bőgési csúcsidőt. 
 • A nap végén segített Diana
  Megtiszteltetés ért, hogy vadászbarátomat, Furkó Kálmán ny. ezredest, 8 danos karatemestert, 70. születésnapja alkalmából meghívhattam társaságunkhoz, a Három Patak VHSE területére Detkre, egy őzbakvadászatra.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem