Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadászélmény, terítéken

 • Remek nyitány a Gyulaj Zrt.-nél
  A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-nél az idény kezdete után nem sokkal, október 8-án, egy reggeli cserkelés során ejtették el az eddigi legerősebb dámbikát. Az elejtő szépen csipkézett lapátú bikát hozott terítékre, amelynek trófeatömege a kifőzés után a mérlegeléskor 5,11 kg lett.
 • Rendellenes bika Somogyból
  Josef Lückl osztrák vadászvendég szeptember 1-je óta 15 alkalommal leste ezt a bikát a Déd és Környéke Vadásztársaság területén Nemesdéden mire 20-án este végre rámosolygott a szerencse és el tudta ejteni ezt a 8,4 kg-os trófeájú 14-15 évesre becsült, érdekes agancsú gímbikát. BJ
 • A HARGITAI CSODASZARVAS!
  Mi vadőrök vegyes érzelmekkel várjuk minden évben a bikavadászatot. Mindig mondjuk, ha magunk lőnénk, már az első nap le lenne járva a bikavadászat. Nálunk, Erdélyben, a Hargitán a kárpáti bikák násza később kezdődik, mint a magyarországi testvéreiknél: szeptember 20-tól október 5-ig mondanám a bőgési csúcsidőt. 
 • A nap végén segített Diana
  Megtiszteltetés ért, hogy vadászbarátomat, Furkó Kálmán ny. ezredest, 8 danos karatemestert, 70. születésnapja alkalmából meghívhattam társaságunkhoz, a Három Patak VHSE területére Detkre, egy őzbakvadászatra.
 • Gerlékre lesve
  Augusztus 15-ével elkezdődött a balkáni gerle idénye. Nagy örömömre a lepsényi vadásztársak meghívtak egy társas gerlevadászatra, melyet a Real Hunting szervezett. Azt olvastam, hogy Lepsény rendkívül gazdag gerlebirodalom, és azt hallottam, hogy roppant hangulatos eseményeknek ad otthont ez a balatoni, kis település.
 • Életbika
  A Dunántúl déli részén, Szekszárdtól nem messze végez vadgazdálkodást a Sióagárdi Vadásztársaság mintegy 3200 hektáron. A vadászterület jellemzően apróvadas, de jó őzállománnyal is rendelkezik, vaddisznó nagy számban van jelen, a gímszarvas azonban jellemzően csak átvonuló vadként fordul elő a területen.
 • Nyitány 2017
  A tavalyi évhez hasonlóan a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság területén kerültek terítékre az idei szarvasbőgés első derék agancsú bikái. A megszokottnál kissé később szólaltak meg az idén a bikák, s az augusztus 20.-i idénykezdés első napjainak cserkelései és lesei alkalmával több erős bikához kerültek közel a vadászok és kísérőik, de az első héten még nem dördült lövés. A jég 28.-án délután tört meg, amikor is alig 15 perc különbséggel esett el két ismert, jól bőgő dalia. A páros 16-os (bal oldalt) agancsú, 10 évesre becsült korú bika fejdíszének súlyát 10-11 kilogrammra becsülte a kísérő hivatásos vadász, Kocsner Antal, az elejtője Géczi Tibor vadászvendég. A páros 18-as, 12 évesre becsült korú egyedet Varga Attila vendégvadász lőtte Túri János kíséretében, az agancssúlyt 11-12 kilósra becsülték. – som
 • Szezonnyitás a Golden Trophy Hunting Kft.-nél
  A gerendási Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnál jártunk osztrák vadászvendégünkkel, ahol Farkas László elnök fogadott minket.
 • Minden őzbakvadász álma
  A képen látható bakot 2016.08.14-én Sisák János hozta terítékre a Csólyospálosi Hubertusz Vadásztársaság területén. Az elejtést még feledhetetlenebbé tette, hogy ezt a különleges vadat a szerencsés elejtő lánya, Sisák Lilla, kitartó munkával már 3 éve figyelte, reménykedve abban, hogy Édesapja szerencsével jár majd. A vadászszerencse úgy hozta, hogy együtt élhették át az elejtés minden pillanatát.
 • Az idény első bikája
  Szarvasbőgésben minden évben az első bérvadász a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság területén a 74 éves Nyírádi János Kalocsáról. Idén minden picit göröngyösen kezdődött. Az első nyökögéseket már augusztus 7-én lehetett hallani, 15-17.-e között már jó bőgés volt, másnapra minden elhallgatott.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem