Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Vadgazdálkodás

 • Vadkárfelmérés gyorsan, precízen, drónnal
  A modernizáció és a technológia korában minden eszköz utat tör magának, bármilyen ágazatot is veszünk figyelembe. A drónok erdőgazdálkodásban és vadgazdálkodásban való alkalmazása lehetővé teszi a vadkár és más természeti kár felvételezését, feltérképezését. Ezeknek a légi járműveknek jelentős szerepük lehet a jövőben ebben a szegmensben is.
 • Gyöngytyúk apróvadként?
  Bár meglehet, hogy egyes vadászok számára idegen gondolatnak hat, s elég utópisztikus elképzelés, de eljöhet az idő, mikor fás-bokros vidéken, ligeterdőben bokrászva fel-felrebbenő gyöngytyúkcsapatokkal találkozunk, mint vadászható apróvadfajjal.
 • Rég nem látott méretű zergeállomány a Magas-Tátrában
  Az elmúlt másfél évben a Magas-Tátrában jelentősen nőtt a zergeállomány. Az állományfelmérés során 1263 példányt számoltak a hegység szimbólumának számító állatból – derül ki a Tátrai Nemzeti Park adataiból.
 • Kevésen múlhat a gazdák kártalanítása
  A vadkárt kötelesek a vadásztársaságok megtéríteni a gazdálkodók részére. Azonban kevesen ismerik az új törvényben előírtakat, és előfordul, hogy a gazdák pórul járnak.
 • Újabb medve, ezúttal Heves megyében
  Medvét kaptak lencsevégre a Heves megyei Istenmezején szeptember utolsó napján.
 • Medvekérdés megoldás nélkül
  Egyre gyakoribbak Erdélyben a medvetámadások, az Európai Unió tagállamai mégsem fogadnának be a Romániából áttelepített állatokat.
 • Trófeaszemle Gúthon
  Negyedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete. A bemutatóra igazi, hamisítatlan őszi időben került sor, számos környékbeli vadásztársaság és szakmai szervezet képviselőjének jelenlétében.
 • Ülésezett a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöksége
  Székesfehérváron tartott kibővített ülést a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének elnöksége. A többségében az állami tulajdonú erdészeti társaságokat és vadfeldolgozással foglalkozó cégeket tömörítő szakmai szervezet a vadgazdálkodók és vadhúsfeldolgozók gazdasági érdekeinek, szakmai céljainak elősegítését, a világhírű magyar vadállomány és vadászati kultúra értékmegőrzését tűzte ki céljául - ismertette Balsay Miklós erdőmérnök, az egyesület elnöke, a VADEX Zrt. korábbi vezérigazgatója.

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem