Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

Bővült az erdőtelepítő pályázat keretösszege

A tervezetthez képest több mint 650 millió forinttal nagyobb támogatást kapnak első körben az erdőtelepítők a Miniszterelnökségtől. Ezzel a megemelkedett összeggel az erdőtelepítők összesen 2,4 milliárd forintnyi támogatással számolhatnak, illetve a fenntartási időszakhoz tartozó erdészeti szakfeladatokkal.

A Vidékfejlesztési programért felelős tárca döntésének köszönhetően így azok, akik korábban már nyertek a pályázaton, most egy újabb értesítést kapnak a megemelt összegről. A tárca mindeddig 186 kérelmet bírált el pozitívan. Az erdőtelepítési pályázatot 2016. május 20-án hirdették meg a klímaváltozás hatásainak csökkentése, valamint a faanyag iránti megnövekedett kereslet kielégítése érdekében. Tekintettel az erdőgazdálkodók igényeire, illetve az erdőtelepítésre, ápolásra és pótlásra fordított költségeire az irányító hatóság nemrégiben az alap- és kiegészítő támogatások megemeléséről döntött. Ezáltal magasabb összegű hozzájárulást kaphatnak a nyertes pályázók.
A pályázat jelenleg is tart, a kérelmek továbbra is benyújthatók, így a támogatás összege és a nyertes projektek száma is tovább nőhet. Szeptember közepe óta a fás szárú ültetvények ipari célú telepítésére is kérhető uniós támogatás. Mindezzel pedig a tárca azt szeretné elérni, hogy szélesebb körben váljon hatékonyabbá az erdősítés és az erre szánt keretösszeg felhasználása.

Forrás: Magyar Idők

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem