Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Szakmai egyéb

Nagy sikere volt az első pálházi fotó-tehervonatozásnak

Szombaton rendezte meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. az "Első pálházi fotó-tehervonatozást" a Zemplén szívében fekvő Pálháza erdei kisvasútján. A fotósvonatok – különösképp, ha abban korhű tehervonat is érintett – mindig kiemelt érdeklődésre számítanak a vasútbarátok, illetve a vasútfotósok körében. Pálházán mindennek különlegességét emelte, hogy a mesés hegyközi tájban futó kisvasúton most rendeztek első alkalommal ilyen programot.

Az alkalmi szerelvény két C-50- es dízelmozdonyból, két fával rakott teherkocsiból és két zárt személykocsiból állt. Szintén különlegesség, hogy a mostanihoz hasonló, fával rakott tehervonat évtizedek óta nem közlekedett ezen a kisvasúton. A vonat Pálháza és Rostalló között járt oda-vissza, a vonal szebbnél szebb pontjain számos fotózási lehetőség közbeiktatásával. Az időjárás különösen kegyes volt a programra jegyet váltó résztvevőkhöz – a nap legnagyobb részében verőfényes napsütés, kék ég és igazi "fotósfelhők" segítették a jobbnál jobb képek elkészítését.
A Pálházi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai idén már nem közlekednek, a jövő évi szezon 2018 tavaszán indul. Az addig is utazni vágyók a különvonati szolgáltatást vehetik igénybe, ami közvetlenül a Hegyközi Erdészeti Igazgatóságtól igényelhető.

Forrás: Északerdő Zrt.

 

 

 

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem