Országos Magyar Vadászkamara (OMVK)Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV)

Hírek

Szarvasbika agancsok a csomagtartóban

A Siófoki Rendőrkapitányságon eljárást indítottak lopás vétség kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy cserszegtomaji és négy inkei lakos ellen.

A balatonföldvári rendőrök 2017. február 19-én az éjszakai órákban Bálványos település térségében található autópálya felett haladó "vadátjáró" környékén ellenőriztek egy személygépjárművet és annak vezetőjét.

A rendőrök átvizsgálták a járművet, amelynek csomagterében 11 darab, különböző méretű, kifejlett gímszarvas hullajtott agancsot találtak. A járművezető az agancsokkal elszámolni nem tudott, engedélyekkel nem rendelkezett, ezért a rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy a 40 éves, cserszegtomaji férfi 2017. február 17. és 19. közötti időszakban négy inkei lakost szállított járművével Bálványos, Kőröshegy, Kereki települések külterületére, ahol egy zártkörűen működő részvénytársaság tulajdonában lévő vadászterületen szarvasbikák által elhullajtott agancsokat gyűjtöttek össze. A rendőrök a járműben és a férfiak otthonában megtartott házkutatások alkalmával megtalált agancsokat az eljárás keretében lefoglalták.

A nyomozók a 40 éves, cserszegtomaji H. Pétert, továbbá inkei tásait, a 18 éves H. Zsoltot, a 32 éves H. Kornélt, a 39 éves R. Jánost és a 40 éves H. Zsoltot – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

 

  

 

 

<< Vissza a cikkekhez

Aktuális lapszámaink

Ne maradjon le az érdekességekről!

Megrendelem